Restauranger, caféer och barer

Huvudstaden Stockholm bjuder givetvis på många spännande restauranger, caféer och barer. Här hittar du med säkerhet något som passar dig, din smak och plånbok. Här hittar du smaker från jordens alla hörn, mysiga caféer med underbara bakverk och coola barer med nya och spännande drinkar. Är du i Stockholm under en längre period så hinner du testa många häftiga och trevliga restauranger, caféer och barer. Nedan följer ett axplock från de som finns att besöka i Stockholm.

Restauranger

I city hittar du restaurangen Smak som erbjuder dig olika smårätter samt desserter. Du väljer själv antal smaker som till exempel tryffel, wasabi och ingefära, där fem smaker motsvarar förrätt samt huvudrätt. Inredningen går i internationell stil med franska och asiatiska inslag, och fungerar både kompisgänget som till en plats för en romantisk dejt.

Är vegetariskt något för dig så bör du inte missa Hermans. Med ekologiska råvaror, många spännande kryddor och inspiration från hela världen finns du här vegetariska rätter i all sin glans. Restaurangen har dessutom en hisnande panoramautsikt över Stockholms inlopp.

Gillar du asiatiska dumplings och te så är den lilla snabbmatskedjan Beijing 8 något för dig. Ekologiska produkter och hållbarhet är i fokus och här finns många spännande dumplings i olika smaker. Restaurangerna finns i Hornstull och på Östermalm samt foodtrucks.

Är ni kanske en grupp som ska äta tillsammans? Då är restaurangen Fem Små Hus något för er! Restaurangen är nämligen beläget mitt i Gamla Stan, i nio olika tegelklädda källarvalv som sträcker sig genom fem hus, därav namnet, och de har 220 platser. Maten som serveras är klassisk svensk husmanskost med franska inslag.

Caféer

Vete-katten på Kungsgatan 55 är en välbevarad anrik kaffestuga där du kan prova på traditionella svenska bakverk. Caféet grundades 1928 och erbjuder inte bara bakverk utan även afternoon-tea, frukost och lunch.

På det lite mer lyxiga Wienercaféet på Biblioteksgatan hittar du inspiration från Paris och Wien. Här kan du uppleva hur bakverken går till inför en öppen ridå. Förutom café är Wienercaféet också en butik, kök, bageri med både cocktails, champagne och tapas.

Vad passar bättre än glass en varm sommardag? På Stikki Nikki hittar du dagsfärsk och egentillverkad glass, gelato och sorbet som dessutom är gjorda på ekologiska ingredienser. Du finner deras glasscaféer på flera ställen, bland annat på Drottninggatan, Mariatorget och Gamla Stan.

Är du sugen på franska bakverk så bör du besöka Bageri Petite France på John Ericssonsgatan på Kungsholmen. Här finner du ett stort utbud av franska specialiteter som croissanter och brioche samt bakverk som tarteletter, eclairs och millefeuilles. Du finner även frukost och lunch här.

Barer

En klassisk möteplats i city är Riche som har flera olika barer och restaurangdelar som Teatergrillen och Lilla baren. Här spelas internationella och välkända artister men också nya artister som är på väg uppåt i sin karriär.

I det gamla fartyget Patricia vid Söder Mälarstrand hittar du inte bara sju barer utan även restaurang och nattklubb. Fem barer är inomhus och två är utomhus under sommaren. Musikstilarna är allt från party och pop till rock och covers. De har även söndagsklubben som funnits i över 20 år och som är väldigt populär inom gayvärlden i Stockholm.

Kåken är en trendig bar, restaurang och klubb i city, och är bakfickan till restaurang Niklas. Kåken har en prisbelönt cocktailbar där klassiska förbudtidsdrinkar står på menyn. Kåken har utsetts till en av världens bästa barer av livsstils- och resemagasinet Condé Nast Traveller. Terassen är oerhört populärt och det är full fart med temakvällar, evenemang och liveframträdanden.

Gillar du 50- och 60-talet? Då är Erlands något för dig! Erlands Bar och Mat är ett café och cocktailbar i vintagestil där allt från musiken till bartenderns kläder är från 1950- och 60-talet. Här kan du även njuta av vin, öl och tilltugg.