Boende i Stockholm

Givetvis bör man ha någonstans att bo när man är på besök och upptäcker Stockholm! En plats att vila upp sig inför nästa dags händelser, planera nästa dag eller titta på all shopping som man har gjort. Beroende på vilka du befinner dig i staden med och hur er budget ser ut finns det olika typer av boenden som kan vara aktuella. Har ni egen bil eller använder allmänna kommunikationsmedel så finns det givetvis möjlighet att ha ett boende lite utanför Stockholm. Vid vissa tidpunkter under året på grund av till exempel olika evenemang kan det finnas svårigheter med att boka hotell och boenden i centrala Stockholm, och det kan då vara värt att titta utanför staden. Tack vare snabba motorvägar och bra kommunikationer så går det ändå fort att ta sig dit man vill. Nedan följer några olika tips på boenden i Stockholm.

Hotell

Att bo på ett hotell när man besöker en ny stad kan vara ganska skönt och bekvämt. Oftast har hotellen en bra standard med egna badrum, sköna sängar och inte minst en stadig och härlig hotellfrukost som gör att man mätt och belåten kan ta sig an en ny dag!

Ett tips på ett trevligt och prisvärt hotell är centrala Scandic Park vid Humlegården. Ett stenkast från hotellet finner du Stureplan och du har gångavstånd till sevärdheter som Kungliga operan, Nationalmuseet och Stockholms slott. I parken Humlegården kan man grilla eller ha picknick samtidigt som barnen kan gunga, leka i klätterställningen eller spelas basket. Hotellet i sig erbjuder bland annat gratis frukostbuffé och Wi-Fi, fitnesscenter och restaurang.

Ett annat trevligt hotell är Scandic Gamla Stan på Lilla Nygatan. Att bo i Gamla Stan och dess charmiga gränder och kullerstensbeklädda gator kommer göra att du på riktigt upplever atmosfären och dess historiska vingslag. Hotellet är beläget i en fint 1600-talshus med ett lugnt läge. Du har ändå tunnelbanan runt knuten, vilket gör att du har nära till butiker, restauranger och barer.

Ett annat alternativ kan vara ett lägenhetshotell. På Gärdet finner du nämligen Biz Apartments, vilket är boende för både kortare och längre tid. Du har flera olika storlekar på de inredda lägenheterna att välja på, allt för att passa dig och ditt sällskap. Du kan äta frukostbuffén i matsalen eller tillaga den i lägenhetens kompletta kök. Det finns även möjlighet till att tvätta i tvättstugan och har du några frågor är det bara att kontakta receptionen som har öppet dygnet runt. Utanför lägenheten finner du fantastisk natur samtidigt som du har närhet med endast en kvarts promenad till Östermalm där du finner saluhall, restauranger och butiker.

Vandrarhem

Vill du inte bo på ett hotell eller lägenhetshotell finns det givetvis en hel uppsjö med andra trevliga boenden. Ett alternativ kan vara ACCO Hostel som är ett vandrarhem som är beläget på Södermalm, det vill säga nära Gamla Stan och två minuters promenad till närmaste tunnelbanestation som tar dig till de centrala delarna om du så önskar. Vill du inte bära med dig sänglinnen eller handdukar så har du möjlighet att hyra och det finns även tvättmöjligheter. På vandrarhemmet kan du även hyra en cykel och det är ju ett perfekt transportmedel att använda i Stockholm! STF har ett vandrarhem beläget på Gärdet, där exempelvis husdjur är välkomna för dig som har ditt djur med dig. Vandrarhemmet är ett prisvärt boende med fräscha rum med egen dusch och toalett, TV och gratis Wi-Fi.

Andra boenden

Andra boendeformer finns självklart också i Stockholm. Bo utanför på lantgård eller i skärgården, bo på B&B eller boka ett rum hos en privatperson kan vara andra exempel på boenden. Om du ska exempelvis ska gå på ett evenemang så finns det arrangörer som kan hjälpa dig att boka ett helhetspaket, och då slipper du att boka själv.